Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-09@07:39:02 GMT

آری به نقد؛ نه به کلی‌گویی

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۵۷۱۹۴

اگر تا اینجای کار با همین خلاصه کارکردی که برای نقد بیان شد، موافق باشیم؛ آنچه برای گفتن باقی می‌ماند و باید به آن پرداخته شود، شیوه بیان نقد است. نقد اگر منصفانه و بدون غرض تخریب و از ریشه‌زدن باشد؛ می‌تواند زبانی گویا و حتی برنده داشته باشد اما همچنان در چارچوب ادب باقی بماند.
این اصل در مورد آثار تلویزیونی به عنوان آثاری که به دست اهالی فن و هنر برای رسانه‌ای با گستره وسیعی از مخاطبان ساخته می‌شوند هم صدق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مورد باتوجه به گستردگی مخاطبان از منظر فراوانی و توزیع جعرافیایی، نقد خوب است با ادبیاتی طرح شود که شعور و علاقه این دسته نادیده گرفته نشود. همچنین نباید فراموش کرد که هر اثری تلویزیونی صرفا متعلق به یک شخص نیست. تعدادی از آدم‌ها به عنوان بازیگر، نویسنده، کارگردان، تهیه‌کننده، تدوینگر، طراح لباس و... پای کار می‌آیند تا آنچه روی کاغذ است را جان ببخشند و به تصویر بکشند. به همین دلیل در جریان نقد، اگرچه محافظه‌کاری جایز نیست، اما در نظرگرفتن حقوق و احترام به شعور این گروه هم لازم به نظر می‌رسد.
با در نظرداشتن این تعاریف، اگر مخاطبان به مصاحبه اخیر آتیلا پسیانی، بازیگر و کارگردانی که در تئاتر، سینما وتلویزیون مویی سپید کرده، نگاهی بیندازند، دچار دوگانگی می‌شوند و احتمالا پرسش‌های زیادی به ذهن‌شان متبادر می‌شود. او در بخشی از گفت‌وگویش با فریدون جیرانی که در یکی از پلتفرم‌ها انتشار یافته، بیان می‌کند با این‌که در سریال‌ها بازی می‌کند؛ سال‌هاست به تماشای تلویزیون ننشسته و نمی‌تواند میان این آثار تفاوتی قائل شود! با پخش این گفته‌ها در فضای مجازی و پرداخت کوتاه خبر ۲۰:۳۰ به آن، برخی حرف‌های پسیانی را دور از انصاف می‌دانند و بیان می‌کنند این سبک اظهار نظر کلی‌گویی است که نه سودی دارد و نه در دایره نقد جای می‌گیرد. حتی به نوعی در نظرنگرفتن اعتبار نام کسانی است که با او در این آثار همکاری داشتند. همچنین مخاطبانی که تاکنون بیننده پسیانی در قاب جادو بودند را به فکر وامی‌دارد که این بازیگر که خود نسبتا یکی از بازیگران پرکار تلویزیون بوده است، چندان اهمیتی برای نگاه مخاطبانش قائل نبوده که در این سریال‌ها حضور یافته است.
با این رویکرد می‌توان گفت اگر نقدی هست به صورت جزئی‌تر و حتی با نام‌بردن از یک یا چند اثر و طرح دلیل، می‌تواند بیان شود ولی پشت‌کردن به نیمی از کارنامه هنری خود بدون در نظرگرفتن تمایل و شعور مخاطبان یک هنرمند در این سال‌ها و مخاطبان آثار بعدی او در این قاب، نه برای فرد، نه برای مخاطبان، نه برای گروه سازنده آثارش و... آورده‌ای نخواهد داشت و مصداق کلی‌گویی و شانه‌خالی‌کردن از پذیرش مسوولیت انتخاب است.

نوشین مجلسی - رسانه / روزنامه جام‌جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: آتیلا پسیانی تلویزیون سریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۷۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش برگزیده‌ای از آثار رضا مافی در موزه هنر‌های معاصر تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بنمایشگاه برگزیده‌ای از آثار رضا مافی به نمایشگاه‌گردانی (کیوریتوری) محبوبه کاظمی، مدیرمسئول نگارخانه تخصصی هنر‌های ایرانی - اسلامی ترانه باران، روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت جاری از ساعت ۱۷ در ۶ گالری موزه هنر‌های معاصر تهران افتتاح می‌شود.

در این نمایشگاه بیش از ۱۰۰ اثر برگزیده از رضا مافی شامل دستخط‌ها، مشق‌ها و بخشی از لوازم و مجموعه شخصی این خوشنویس و نقاش ایرانی با محوریت فرهنگی و پژوهشی به نمایش درمی‌آید.

نمایشگاه مذکور بر اساس پژوهش‌های نمایشگاه‌گردان، از میان متون و مطالب به جا مانده از هنرمند انجام و سعی شده است دیدگاه رضا مافی به مثابه یکی از هنرمندان اثرگذار عرصه هنر‌های تجسمی، معرفی و روایت شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور انتشارات علمی و فرهنگی با ۳۰۸ عنوان در نمایشگاه کتاب
  • مدیر رادیو معارف؛ از مدیریت کنداکتور تا شروعِ «عصر جوانی»
  • تشریح بخش‌های جدید «جوان ایرانی سلام» در سال ۱۴۰۳/ میکروفونی که مصداق بیت‌المال است
  • فراخوان جوایز «ایسفا» منتشر شد
  • برگزاری نمایشگاه «آبی» در باگالری
  • نمایش برگزیده‌ای از آثار رضا مافی در موزه هنر‌های معاصر تهران
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • آشنایی با انواع غرفه های نمایشگاهی به همراه تعرفه ساخت
  • درهای سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران به روی مخاطبان گشوده شدند
  • تهیه‌کننده نون‌خ: سعید آقاخانی دستمزد نجومی نگرفته/ آمار مخاطبان تلویزیون بیش از آن چیزی است که گفته می‌شود